lördag 31 januari 2015

Where's the music - Amason

Festivaler är så hialösa med sin fixering vid sommaren. Och varför? Visst, det är fantastiskt när himlen är en oändlig öppen svärta och varma vindar trillar ner över en överförfriskad festivalpublik. Men ofta står vi iklädda engångsponcho och sörplar ljummen mellanöl och försöker se nåt mellan dropparna som samlas på brillorna. Varför inte dra till med en festival i februari?
Bråvallas bastard child, lätt prettoanstrukna men ack så efterlängtade vinterindieversion heter Where's the music och jobbar stenhårt på att etablera Norrköping som en aktör. Det är roligt. De har bokat det hajpade och det heta, det aningen mer svårtillgängliga. Plus Hello Saferide och Tove Styrke. What's not to like?
Ett av banden som vore intressant att se är Amason. Frontas av Hajen-Amanda och Dungen-Gustaf. De släppte en fullängdare för några dar sen. Jag lyssnar igenom den för första gången i detta skrivande nu och är väl inte omedelbart svept med i ett ljuvt poprus, det är alltså av aningen mer svårtillgängligt slag. Men det är samtidigt klassiskt välgjord popmusik, sånt som håller att lyssna på om och om igen. Sånt som kan bli tråkigt efter några veckor eller så växer det till en omistlig vän, en förtrogen att vända sig till i stunder av nöd och ensamhet under åratal framöver. Svårt att säkert veta innan de där veckorna har passerat. I nuläget lutar jag åt att det här kommer att växa sig starkare. Sky city heter plattan, extra fint låter det om bl.a. Went to war och Kelly. Amason spelar på Where's the music, lördagen den 14:e februari.

Inga kommentarer: