måndag 26 augusti 2013

Måndagar och Moon Types

Idag är sista måndagen på ett tag utan Gordonevenemang! Hösten börjar starkt. Riktigt starkt. Först ut, nästa måndag den 2:e september, är Sthlmiana med en fantastisk indieuppdatering av 80- och 90-talets Scoccopop. Gordon har kört deras dänga Gatorna på repeat på spotify den här veckan.
Veckan efter återkommer Like Swimming som just har släppt en andra singel, Go Buffalo, och har några intressanta spelningar bokade för hösten. Missa inte deras storartade, lekfulla och fylliga indiepop i S:ta Claras källare den 9:e.
Veckan efter det kommer experimentella och skruvade folkduon Tio Tusen Vilda Hästar, varma i ryggen efter en stark livedebut för några veckor sen.
Sen kommer S:ta Claras källare att invaderas av kompisklubben Ominous (som också är ett skivbolag). Det blir oberäknelig experimentmusik, noise, skrän och industri. Eller lågmält. Förmodligen inte. JSH är artist och drivande bakom Ominous och spelade i somras på Norbergfestivalen. Kanske kommer han att ställa sig själv och sina kontaktmickar på scen i källaren i höst, kanske blir det andra akter.
Själv förhandlar jag just med svårt anglfila indiehjältarna i Moon Types om ett gig lite senare under hösten. Som kommer att bli bra. Förhoppningsvis blir det så här bra:

Uppdatering från Ominous: Höstens bokningar är Stillheten (instrumental och experimentell folk) och Totenpaahle (noise) i september, Horst Quartet (finsk frijazz) och JSH i Oktober, Feberdröm (noise) och kanske Avgrunden (drone) i November och Soviet Jazz i december. Bra höst i Gamla stan, missa inte!

Inga kommentarer: