söndag 16 december 2012

2012

Det vore roligt att göra en ordentlig genomgång av 2012, listor är en av decembers förmildrande omständigheter, men det finns inte tid att göra det ordentligt. Och dessutom är listmanin så stor därute att det blir överflödigt att anstränga sig om man inte verkligen knegar på hårt med sin egen lista. Men lite hafsigt sådär kan jag säga ett och annat om Klubb Gordons senaste år i Stokholms klubbvärld och på nätet.
Första halvan av året fylldes av ett rätt flitigt tipsande om diverse popmusik men inga seriösa insatser på bloggen. Vi gjorde några udda klubbgig, en privatfest och en spelning på Amnestys årsfest i Uppsala (obetalt och ingen sprit men vi hade loge och blev smorda med massor av ätbart). Sen skulle Helena släppa en ep och då halkade vi in på S:ta Clara och måndagskonceptet.
Sommaren avslutades på Popaganda med lite konserter och en inställd intervju med Hooray for Earth (som gjorde ett grymt gig trots att nån pangbula kastade skräp på sångaren). I samma veva drog jag igång hösten med Gordons måndagsklubb och en galet fin konsert med Örnsberg. Han sajnade i slutet av november så grattis till Johan Ragnarsson, och till mig som fick honom att spela i Claras källare i Gamla stan.
Sen följde svängig punk med Napalmhjärta, stämsångsindie med The Loveable Tulips och fantastiskt grusig effektpop med Jackie. Och i måndags avslutades Gordons måndagshöst med min drömbokning Carl Johan Lundgren. Redan i somras fantiserade jag om att få honom att spela men det var liksom lite för mycket att hoppas på, tyckte jag. Men till slut frågade jag och Calle kom förbi och gjorde höstens bästa spelning, i rätt hård konkurrens. Det är kul att boka band när man bara bokar det man är sugen på att se.
Hur var det med musiken då? 2012 är såklart världshistoriens bästa musikår. Passion Pits Take a walk, Japandroids The house that heaven built, Jens Lekmans hela platta, Azaelia Banks 212, Familjen, JJs High summer. Årets låt i antal spelningar enligt statistiken i datorn är ett stycke perfekt pop med Best Coast som heter The only place.
Låter som ett rätt bra år, när man kondenserar det. Men det har funnnits tankar på att ge upp. Min klubbkompis Helena har inte haft tid att vara medarrangör p.g.a. nytt jobb och jag har själv knappt hunnit med att njuta av allt roligt som hänt. Men Gordon avslutar ändå med sex inplanerade datum för en ny omgång måndagar i Gamla stan, tre band bokade till det och ett planerat barklubbsgig som utropstecken i slutet på månaden. Kom förbi Morfar Ginko vid Mariatorget och festa lite, fredagen den 28 december. Jag skiter i nyårsfest och fyrar av alla skumpabubblor redan då!

Inga kommentarer: