tisdag 21 december 2010

Utanför listan. Egentligen inte.

I albumgenomgången yvades jag över att spotify nu hade allt jag önskade mig i albumväg. Tyvärr fanns det några låtar som inte omfattas av deras allt fylligare katalog. Så även om de hamnar utanför spotifyvarianten av Gordons bästa låtar 2010 ska de få sin dag att skina. På gordonsk svengelska.

Cults Go outside gjorde alla hippa mp3bloggare alldeles till sig i våras. Och Gordon blev också imponerad. Mjukt dansant pop med rika ljud. Tokbra.

ARMS gjorde för några år sen Shitty little disco som är en av de fem mest spelade indierökarna hos oss. Heat & hot water från den EP de släppte (gratis) i våras är inte riktigt lika bra, eller tuff. Men nästan lika bra slår sig lätt in på en årsbästalista.

Murder Mystery gör syntpop som inte låter 80-tal, som klistrar fint i indiegommen och som svänger. Och detta nyttiga godis bjuder de på hemma hos sig.

Curtis Plum gör på sin Indie rocker upp med alla oss poppretton som går runt och namndroppar Doug Martsch och Isaac Brock och... Ja, han gör helt enkelt mos av oss som inte står för att vi i hemlighet tycker att Blink 182 svänger.


Fitz & the Tantrums klassiska soulpopdänga får avsluta den här posten. Videon är inget mästerverk men låten är tidlöst blåsös.

Inga kommentarer: