torsdag 9 december 2010

Musikvideo 2010 #4

Här är de tre sista videorna som platsar på Gordonlistan. En liten trend i år har varit interaktiva videor och kanske kommer de att bli en stor grej framöver. Men lite som 3D är för avancerat och för tungt för att bli bra långfilm särskilt ofta så ger mig de interaktiva videorna inget pirr i magen. Kanske borde de ses som en egen mediagenre, en musiklek/spel? Bara oldschool på Gordonlistan:

OK Go har gjort en riktigt klassisk nördinsats. Jag menar, inte bara satt på sig Buddy Hollybrillor och kammat håret framåt. Nej, de har slitit med detaljer och precision för att bygga den fläskigaste dominofesten nånsin, klädda i overall. Galet bra video och riktigt bra låt.


Den nya sortens nördar, den genomtänkt coola hipsternörden, representeras här av Vampire Weekend och deras balla homies som arrar miniwimbeldon, inne i vad som verkar vara en övergiven konsthall.


Sist ut är Lissi Dancefloor Disaster igen. De är i alla fall sötast och på taken i mitt gamla kvarter röjer de yta åt allas vårt behov av att dansa som idioter.

Inga kommentarer: