tisdag 7 december 2010

Musikvideo 2010 #3

Här är tre videor till som imponerat lite extra i år. Det är alltså ingen traditionell lista med en segrare som rankas lite högre, bara tolv fantastiska musikvideor som gjort lika stort intryck som Street spirit (fade out) gjorde -96.

Det här är inte min favoritlåt med Denki Groove men videon har en katastrofladdning som gör den oerhört svår att slita sig från. Inte för höjdrädda. Möjligen en video från ifjol.


Den här videon kom för några veckor sen och jag postade den då. Men musikvideon är den filmiska genre som ska tåla upprepning bäst och när snön täcker allt under 30 cm kristyr är det skönt att fantisera om att klättra i träd i fin olle.


En annan rulle som var med nyss på bloggen är Arcade Fires samarbete med Spike Jonze, alla musikvideoälskares gud. Filmen är en hopklippt version av en kortfilm som inte har distribuerats än.


Och till sist en liten uppdatering av fredagstipset från igår. Man kan hoppa över EP's Trailer Park och strunta i Debban. På Pluto i Gröndal spelar nämligen Gordonfavoriten Let's Say We Did sin allra bästa Springsteen/Petty-influerade indierock. Kom bara ihåg att Pluto är en medlemsklubb. Pop och bärs till innegänget gäller så se till att gå med.

Inga kommentarer: