lördag 20 november 2010

Napalmhjärta


Dagens tips är såklart inte bara att ni går in på Napalmhjärtas sajt och diggar deras Clashrock på svenska utan också att ni kommer förbi ett annat hjärta, nämligen Söders hjärta där Gordon spelar ikväll. Bellmansgatan vid tiosnåret.

Med detta sagt om stan så är det även idag i förorten det brinner. Om man har lyssnat på mycket kontemporärt 2010 kanske det kan vara lite uppfriskande att höra ett band vars replokal visserligen ligger i vardagsrummet men som trots det vänder sig utåt, som bryr sig lite om det här borgeligt sargade landet. För många osignade artister som gör fantastisk pop har centrallyriska tendenser och hänger vikta över sina egna sorger och laptopar. Napalmhjärta inte bara svänger utan svänger även även en punkväska full av åsikter i huvudet på lyssnaren. Fast det är lite kärlek också.

Bandet har inte funnits så länge men satsningen är igång och de lägger löpande upp musik på hemsidan. Senaste tillägget är en cover med svensk text av Steve Miller-dängan Joker. När de har nog för en skiva kommer det att släppas direkt på spotify och sen följas av spelningar. Har man punkestetiken i epidermiken så kan man väl inte hänga med skivbolagen? Om de vore blyga popsnören skulle de kalla det indie men så länge det svänger blir Gordon ändå lite varmare i bröstkorgen av Napalmhjärta.