fredag 20 mars 2009

The Dora Steins, som spelar på Gordon om en vecka, har en hektisk tid. De gör konserter så ofta det går, har nyss släppt en singel och finns med på soundtracket till bioaktuella I taket lyser stjärnorna. Och så måste de putsa på sin biografi också, de har ju mormor Steins rykte att bättra på. Dora Steins Ramonar sig med efternamnet Stein, som de har efter en fiktiv mormor Dora. Det är hektiskt att slå igenom, man kunde tycka att det skulle räcka med att göra de där fina låtarna.
Klubb Gordons scen, när vi intar Pluto i Gröndal, får familjen Stein dela med Jackeroo. Bandet är nytt men medlemmarna har vanan inne från andra konstellationer och de vet hur man rockar den ironiska mustaschen av sin publik. Vi ser fram emot att höra nytt material från dem också.


Sen är Gordon glad för att få besöka Pluto också. Hela området, som heter Lövholmen och ligger mellan Liljeholmen och Gröndal, är intressant. Färgfabriken huserar i gamla industrilokaler och arrangerar konsthappenings och driver café. Pluto har tagit över ett eget litet hus på området, som inretts med svarta rockklubbsväggar, en rymlig scen, en organiskt konstruerad bar och alla möjliga, spännande möbler.
Här är en liten upprepning om vad som gäller:
Fre 27/3, 20-02. 18 år. Entré 60:-. Klubb Gordon ordnar indiefest på Pluto på Lövholmsvägen 20 i Gröndal. T-bana Liljeholmen. Gå sen 800 meter mot Gröndal eller ta tvärbanan en hållplats till Trekanten. Sen är du framme. Det är medlemsklubb så man anmäler sig i förväg på www.p-l-u-t-o.org. Och det skadar inte att spana in bandens myspace för att lyssna på bra musik innan:

Inga kommentarer: