fredag 5 december 2008

Brick Club

Har varit lite tjenis på MySpace med ett Boråsgäng som kallar sig Brick Club. Gordon har hängt en del i Borås och har ömma känslor för det klassiska rockhaket Trägårn. Gordon kände folk som blev nedslagna av vakterna där och Gordon såg Royal Beat Conspiracy klättra i taket över publiken i en av de mest magiska spelningarna nånsin.

Brick Club var söta nog att skicka ett ex av sin EP och det var bra grejor. Om Borås haft något att jämföra med kunde man säga att det var det bästa som kommit från stan sen... Men Borås har helt enkelt ingen musikhistoria att yvas över. Chester Copperpot kom från Överlida och Kinna och har flyttat till Gbg så de räknas inte. Resten var skit.

Brick Club däremot är svängig rock. Det är lite TSOOL över det ibland, fast yngre och lite hetare på den lexikaliserade gröten. Det låter rockhistoria utan att direkt trötta med överdriven respekt och referenslusta. Gordon känner sig uppfriskad av ett avbrott från den ständiga electropoppigheten. Borås stoltserar med en befriande omodernitet.

Lyssna här.

Inga kommentarer: