söndag 16 november 2008

Tre rosa fåglar i Enskededalen

Gordonbloggen är ju i grunden en självupptagen angelägenhet, info om klubben och bilder på folk som dök upp för att festa med oss. Men Gordon fick en låt i handen på senaste klubben på Landet, som var så bra att det måste bli lite låtbloggande här och nu.

The Three Flamingos från Enskededalen (och Manchesterområdet) är en relativt ny konstellation som började göra folkpoplåtar i våras. De har haft en myspace uppe i ett halvår drygt och spelat live för en mysig i-knät-publik på galleri Kocks i somras. Under hösten har deras låtskrivande och musikaliska självförtroende växt och de har dessutom börjat elektrifiera musiken med en blandning av electropop och minimalistisk techno - utan att den ursprungliga känslan av rödvinsglödgad folkpop försvunnit.

Låten som Tintin och Andrew stack till mig på klubben i tisdags heter Fria Andar och finns på bandets myspace. Lyssna på den, det är en intensiv liten pärla som klockar in sin blandning av rå och söt på under två minuter. Låten är laddad men oförlöst, en pulshöjare som inte själv briserat. Gordon vill se bandet på scen snart!

Inga kommentarer: